5 bedste råd til at pleje sin palme

Udplantning og vanding

På friland Plant palmen ca. 5 cm lavere, end den stod i potten og vand den rigtig godt igennem ved udplantning og efterfølgende ca. hver 14. dag  Hold for resten af teksten!

Placering

Plant/placer ikke hørpalmen det mest fugtige sted i haven, men vælg et forholdsvis højt og solrigt punkt. Læg gerne sten omkring stammen. Sten holder på varmen og fugten, og beskytter palmen til vinter. 

Gødning

Anvend speciel palmegødning til aktivt voksende planter ca. én gang hver anden uge. Palmegødning er en næringsblanding specielt sammensat til tropiske palmeplanter. 

Jord

Opnå det bedste resultat med specialmuld, der er særligt velegnet til oliven-, palme- og citrusplanter samt andre sydeuropæiske plantetyper. 

Beskæring

Klip bladene af, når de bliver brune. Der vil i vækstsæsonen kontinuerligt dannes nye blade fra kernen af stammen. Hvis palmen er placeres et sted, hvor den udsættes for meget vind, kan man vælge at binde bladende op om vinteren. Herved mindsker man risikoen for at bladene tager skade af vind og vejr.

Hvordan omplanter man sin palme

PalmeKongen anbefaler en krukke, der er 1-2 størrelser større end den nuværende. Krukken skal have huller i bunden, så vandet kan løbe fra.

Trachycarpus Fortunei

Vi har specialiseret os i palmesorten Trachycarpus Fortunei, også kendt
som hørpalme, som er særligt vinterhårdfør (ned til -21°), og derfor særligt godt egnet til det danske klima.

Netop palmens hårdførhed er der ikke særlig mange, der er klar over, og derfor ser man dem ikke særlig tit i de danske haver. Og det vil PalmeKongen selvfølgelig gerne lave om på. Derfor er vores mission at få spredt så mange palmer som muligt ud over det danske land.

Billede af Trachycarpus Fortunei

Skaber godt indeklima og ser flot ud. Vi er sikre på den booster moralen.

0